De grote verbouwing - A.L.S.V. Quintus
15941
page-template-default,page,page-id-15941,theme-bridge,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-17.6,qode-theme-ezero,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

De grote verbouwing

De grootste verbouwing van Quintus sinds de verhuizing van 1996 is bijna een feit! Een jaar lang heeft het pand op zijn kop gestaan, en nu is het allemaal bijna af. Voor de EL CID opent het vernieuwde pand met twee nieuwe zalen, fatsoenlijke toiletten (!), zonnepanelen en biertanks van 6.000 liter in totaal!

(scroll door naar beneden voor informatie en foto’s van de verbouwing)

Nu heeft Quintus hiervoor op financieel gebied nog een steuntje in de rug nodig. Als je hieraan wilt bijdragen, dan zijn we je natuurlijk zeer dankbaar. Er zijn verschillende opties: een lening aan Quintus, een eenmalige gift, en een periodieke gift (van de inkomstenbelasting aftrekbaar, en je steunt er ook nog eens ambitieuze studenten mee). Hieronder vind je meer informatie over de mogelijkheden. Als je wilt doneren, kun je een e-mail sturen naar fundraising@alsvquintus.nl of gebruik maken van het antwoordformulier.

Op deze pagina:
Donatiemogelijkheden
Boommarktzaal
Zonnepanelen/groen dak
Kelder
Verdere werkzaamheden

Donatiemogelijkheden

Optie 1a: doneer een zonnepaneel
Maak Quintus groen!
€ 400
Optie 1b: geef eenmalig€ 100
€ 200
€ 500
Wat je maar wil!
Optie 2: geef jaarlijks
Contractueel vastgelegd; volledig belastingaftrekbaar
€ 300 p/j
€ 500 p/j
Optie 3: doe een lening (je krijgt 0,5% rente p/j)
Met leencontract; looptijd 10 jaar
minimaal € 5.000
geen maximum
Optie 4: jouw voorstelZeg het maar!

Ben je benieuwd wat er veranderd is op Quintus? Hieronder vind je de grootste verbouwingsprojecten.

De “Boommarktzaal”

De oude garderobe en wc’s op de begane grond maken plaats voor een prachtige nieuwe zaal: de “Boommarktzaal”. ‘s Avonds geschikt voor afstudeer- en andere borrels; overdag geschikt voor leden en reünisten om rustig een biertje te drinken en een boom op te zetten.

De (nog in te richten) Boommarktzaal–voor leden én reënisten.
Hier komen de zonnepanelen!

Zonnepanelen & Duurzaamheid

Ook bij Quinten is verduurzaming een belangrijk thema. Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, worden er tijdens de verbouwing tientallen zonnepanelen op het dak van Quintus geplaatst. De rest van het dak wordt een zogenaamd “groen dak”, met begroeiing. Daarnaast worden er minder “sexy” maatregelen getroffen voor verduurzaming, zoals betere isolatie en efficiëntere luchtbehandeling. Door eenmalig € 400 te doneren, doneer je een zonnepaneel.

Het Dakterras

Voor de oude nachtingang werd een uitbouw geplaatst, met daarop een prachtig dakterras. Ideaal voor een reünistenbarbecue na de Hortusdag!

Het dakterras bovenop de uitbouw
Zo komt de kelder er ongeveer uit te zien.

Kelder

Door vertragingen zoals je ze ongetwijfeld kent bij Quintus, is de kelder nog in aanbouw… Maar als hij af is, dan heeft Quintus er een prachtige dixokelder bij! Wat nu al af is in de kelder, zijn de nieuwe toiletten, de buiten- en binnentrap naar de kelder, en de nieuwe garderobe.

Achter de schermen zijn nog een hoop andere verbouwingen doorgevoerd. Zo is/zijn…

  • er een nieuw bollenhok met 6.000 in plaats van 4.000 liter geplaatst
  • de volledige luchtkanaalbehandeling vervangen
  • er een installatieruimte op het dak gebouwd voor alle techniek
  • er nieuwe wc’s op de begane grond en in de kelder
  • de Raevenzaal afsluitbaar met prachtige glazen deuren

Zoals gezegd kunnen we je hulp gebruiken. Ben je overtuigd? Op de donatiepagina vind je meer informatie en kun je je wens om te doneren kenbaar maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon even contact opnemen met de Secretaris via fundraising@alsvquintus.nl.