QuintusFonds - A.L.S.V. Quintus
16174
page-template-default,page,page-id-16174,theme-bridge,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-17.6,qode-theme-ezero,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

QuintusFonds

Quintus is sinds 1979 een plek waar vele Quinten zich kunnen ontplooien en hun Leidse studentenleven extra kleur kunnen geven. Naast hun studie nemen Quinten niet alleen deel aan het klassieke studentenleven, maar werken zij vanuit Quintus ook aan maatschappelijke en culturele activiteiten ter algemene nut. Het QuintusFonds is opgericht om Quinten de mogelijkheid te geven zich verder te kunnen ontplooien. Het fonds geeft financiële ondersteuning aan studenten met vernieuwde ideeën en initiatieven in de vorm van subsidies en beurzen. Dit kan uiteenlopen van culturele projecten tot ambitieuze studie- en onderzoeksprojecten, die allen in het teken staan van cultuur, onderwijs of wetenschap. Deze culturele of academische projecten dienen voor ten minste negentig procent in het algemeen belang te zijn.

Het afgelopen jaar heeft het QuintusFonds veel projecten gefinancierd, zoals onder andere de Museumnacht waar afgelopen jaar in de lustrumeditie een recordaantal van 5000 bezoekers de Leidsche musea ontdekten. Festival de Fusie is ook mede mogelijk gemaakt met geld van het QuintusFonds. Tijdens deze eerste editie van het festival konden jongeren uit de omgeving Leiden maar ook uit de rest van Nederland een dag lang genieten op de grootste buitenfusie van Nederland. Ook zijn er het afgelopen jaar beurzen voor academische projecten versterkt, zoals de beurs voor een uitdagende master in Boston. Hierdoor heeft een studente haar master aan de New York University kunnen volgen en heeft ze zich kunnen verdiepen op het raakvlak tussen oorlogsrecht en het vluchtelingenrecht. Daarnaast is er een symposium voor Unicef georganiseerd. Tijdens dit symposium werd door verschillende experts het nut van ontwikkelingshulp vanuit zowel academisch als praktisch opzicht belicht. Zoals duidelijk naar voren komt zijn de beurzen die het Quintusfonds verstrekt enorm uiteenlopend!