Ouders - A.L.S.V. Quintus
1544
page-template-default,page,page-id-1544,theme-bridge,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-17.6,qode-theme-ezero,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Ouders

Lidmaatschap bij een studentenvereniging

 

Uw zoon of dochter gaat studeren in Leiden en zal tijdens de introductieweek (de EL CID) kennis gaan maken met de vele studentenverenigingen. Het verenigingsleven in Leiden is heel divers, er zijn sport-, culturele- internationale-, levensbeschouwelijke- en gezelligheidsverenigingen. Quintus is één van de drie grootste gezelligheidsverenigingen van Leiden. Gezelligheidsverenigingen onderscheiden zich van de andere verenigingen door vermaak als prioriteit te hebben. Op Quintus leer je snel veel nieuwe mensen kennen en worden zodoende vriendschappen voor het leven gemaakt. Maar er is natuurlijk meer dan alleen borrelen en een groot sociaal netwerk. Op een gezelligheidsvereniging is alle ruimte om dat te leren wat je in de collegebanken niet leert: communiceren, organiseren, besturen, enzovoorts. Uw zoon of dochter kan zichzelf ontplooien in een van de vele commissies die Quintus rijk is en kan bijvoorbeeld leren lay outen bij het maken van een almanak, contacten leggen met bedrijven in de acquisitiecommissie of de volgende editie van de Leidse Museumnacht – een Quintus initiatief – organiseren.

 

Quintus en studie

 

Op Quintus houden we rekening met studieverplichtingen van eerstejaars in de verwachtingen die we van ze hebben. Het kalenderjaar van Quintus wordt bijvoorbeeld afgestemd op de tentamens. Daarnaast hebben we nauw contact met de Universiteit en Hogeschool van Leiden om het lidmaatschap van de vereniging optimaal af te stemmen op studieverplichtingen.

We begrijpen dat het best moeilijk kan zijn om te wennen aan het combineren van een nieuwe omgeving, een studie, een nieuw huis, een studentenvereniging en een dispuut. Bij een studentenvereniging zal uw zoon/dochter omgaan met andere studenten die dezelfde problemen tijdens hun studie zullen tegenkomen. Quinten zullen elkaar helpen. Het dagelijkse studeren wordt veelal opgevangen door disputen: studeren in de Universiteits Bibliotheek met dispuutsgenoten is iets wat veel Quinten dagelijks doen.

 

Lidmaatschap bij Quintus

 

Wanneer uw zoon of dochter besluit lid te worden van Quintus zal hij/zij gedurende anderhalve week de KMT (KennisMakingsTijd) doorlopen. In deze periode leert uw zoon of dochter de vereniging en al haar onderdelen kennen. De KMT beslaat 12 dagen. Er is hier geen sprake van een ontgroening. We hopen dat we u aankomend jaar mogen verwelkomen op onze ouderdag wanneer uw zoon of dochter met trots onze mooie vereniging laat zien. Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met het bestuur op 071 51 444 05 of via secretaris@alsvquintus.nl.

Quintus werkt nauw samen met