Nieuws - A.L.S.V. Quintus
16336
page-template-default,page,page-id-16336,theme-bridge,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-17.6,qode-theme-ezero,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Nieuws

Heropening duurzame sociëteit Quintus na grootse verbouwing

Op zaterdag 30 november is de sociëteit van studentenvereniging Quintus na een intensieve verbouwing van één jaar op feestelijke wijze opnieuw geopend. In aanwezigheid van wethouder Spijker is bekendgemaakt dat de sociëteit nu het energielabel A heeft. Dit energielabel, gegeven aan het gebouw na de verbouwing, betekent dat het gebouw energiezuinig is.

 

Om de sociëteit te verduurzamen zijn er een aantal grote wijzigingen doorgevoerd. Er is een nieuw en efficiënt luchtkanaalbehandelingssysteem aangelegd door het gehele pand. Daarnaast is er een groen dak aangelegd om regenwater tijdelijk op te vangen en ter bevordering van de biodiversiteit. Op een ander deel van het dak liggen zonnepanelen. Ook is de vereniging dit jaar overgestapt op groene stroom. Als gevolg van de verbouwing heeft de sociëteit daarnaast twee nieuwe zalen, genaamd ‘de Centrale’ en de ‘Boommarktzaal’.

 

Dit is de grootste verbouwing die de sociëteit heeft meegemaakt sinds haar verhuizing naar de Boommarkt in 1996, toen de originele sociëteit, gelegen aan de Korte Mare, te klein was geworden. In 1996 is het voormalige PTT kantoor omgebouwd tot een voor studenten geschikte sociëteit.

2 december 2019