Energie Besparen als Student - A.L.S.V. Quintus
1972
page-template-default,page,page-id-1972,theme-bridge,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-17.6,qode-theme-ezero,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Energie Besparen als Student


Waarom?

De hedendaagse student heeft het niet altijd even makkelijk. Onder andere veel kosten, studiedruk en meer verantwoordelijkheden, zorgen dat studenten altijd iets aan hun hoofd hebben. Gelukkig zijn er veel manieren om de lasten te verlichten! Als het gaat om geld besparen, is bezuinigen op energie een goede oplossing. Naast het besparen van geld doe je ook nog iets voor het milieu. Lees snel het artikel voor de beste tips voor energiebesparing!

 

De juiste energieleverancier

Als je zelf de energieleverancier kan kiezen, dan is het handig om de opties te vergelijken. Het is mogelijk om elk jaar je contract op te zeggen. Dit zorgt ervoor dat je elk jaar weer energieleveranciers kan vergelijken voor de scherpste prijs. Alleen dit al kan je jaarlijks honderden euro’s schelen!

Je gewoontes aanpassen

Het begint bij de simpelste dingen. De meesten realiseren zich niet hoeveel ze alleen al kunnen besparen door alles uit te zetten dat niet in gebruik is. Doe dus altijd de lichten uit! Verder kan er ook veel energie bespaard worden door simpelweg minder vaak je huishoudelijke apparaten te gebruiken. Was bijvoorbeeld een keer met de hand of droog je kleding door het op te hangen.

Vervang je verlichting

Hoewel gloeilampen goedkoper ogen, zijn LED lampen op het lange termijn veel duurzamer en voordeliger. Niet alleen gaan ze veel langer mee, LED verlichting verbruikt ook minder. Om te concluderen, minder kosten en jaren geen zorgen te hoeven maken over het vervangen van lampen!  Prima deal toch?

Gebruik natuurlijk licht

De meeste studenten hebben wel een raam, en dus natuurlijk licht in hun kamer. Zorg dat je hier optimaal gebruik van maakt door je kamer zo in te richten. Als je zorgt dat bijvoorbeeld je bureau in het licht valt dan kan je overdag gewoon zonder het verbruiken van energie studeren!

Vraag naar de opties voor duurzame energie

Sommige energieleveranciers bieden de optie om over te schakelen naar duurzame energie. Het houdt in dat de energie opgewekt wordt uit duurzame energiebronnen. Denk hierbij aan zonne energie of windenergie.  Hoe groter de vraag naar duurzame energie, hoe meer er overgestapt moet worden op deze energiebronnen. Voordelige energie, en ook nog eens goed voor het milieu! Inventariseer dus bij je energieleverancier wat de opties zijn.

Kijk op: https://www.nuon.nl/